Rabbits Ballooning
ballonvaartluchtballonballonvarenballooningcadeaubon

Rabbits Ballooning Team - Onze ballonnen

Met hun opvallende zwart/gele kleuren zijn onze wespen reeds een 20-tal jaar een vertrouwd gezicht boven het Kempische landschap. Voor speciale gelegenheden en deelname aan festivals komt ook ons konijntje "Funny Bunny" uit zijn hol.

In een tijd waarin men vaak met 12 tot 20 en zelfs meer passagiers in een mand zit, zijn onze ballonnen klein tot heel klein. In de mand van de Wesp en Funny Bunny is er plaats voor maximum 4 passagiers, maar meestal neemt de piloot er slechts 1 of 2 mee. De hopper-wesp heeft geen mand, maar een soort stoeltje, en biedt alleen plaats aan de piloot.

Hopper Wesp G-CIMW

De Hopper Wesp is onze nieuwste aanwinst. Hij werd in 2015 in Engeland gebouwd door 's werelds grootste ballonfabrikant Cameron. Het is een bijzonder kleine ballon van het type "cloudhopper", met een volume van slechts 900 m³, waarbij er geen mand onder de ballon hangt, maar waarbij de piloot op een soort stoeltje zit met een gasfles op de rug. Deze niet alledaagse ballon is vrij uniek en daardoor ook een graag geziene gast op diverse evenementen.

Met deze ballon vestigde onze piloot Bart begin 2016 een nieuw Belgisch afstandsrecord voor ballonnen van deze grootte. In 2017 vestigde hij 2 nieuwe wereldrecords bij de massa-opstijging in Chambley bij Metz in Frankrijk.

Wesp OO-BWX

De Wesp werd gefabriceerd door de enige Belgische ballonfabrikant Libert en heeft een inhoud van 3.000 m³. De mand biedt plaats aan piloot + max. 4 passagiers, maar meestal neemt de piloot slechts 1 of 2 passagiers mee.

Hoewel het geen echte wedstrijdballon is hebben onze piloten er al vaak mee deelgenomen aan wedstrijden in binnen- en buitenland, waarbij meerdere keren een overwinning of ereplaats werd behaald.

Funny Bunny OO-BXV

Ons troetelkonijntje "Funny Bunny" is een Cameron "special shape", die vooral wordt ingezet op ballonmeetings. Regelmatig vind je hem ook in het buitenland, met jaarlijkse deelnames aan diverse evenementen in Nederland. Maar ook in Frankrijk, Luxemburg, Duitsland, Engeland, Ierland, Canada, ... werd hij reeds gespot.

Op 7 april 2017 heeft ons konijntje een wereldrecord gevestigd door samen met 81 andere ballonnen het Kanaal van Engeland naar Frankrijk over te steken.